Bij Fysio Bilderbeek kunt u terecht voor verschillende vormen van fysiotherapeutische behandelingen.

 

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel het bewegingsapparaat genoemd. Tijdens de eerste afspraak vormt een fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klachten door eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Vervolgens stelt de fysiotherapeut samen met de patient een behandelplan op.

Dit behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten wordt er ook veel aandacht besteed  aan het voorkomen en terugkeren van de klachten.

Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur. Tijdens een fysiotherapeutische behandeling gaat de patient samen met de therapeut aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Naast de fysieke behandeling door de fysiotherapeut, dit kan massage therapie, bewegingstherapie, fysische therapie in engere zin zijn, worden er oefeningen gedaan voor meer kracht, coördinatie en lenigheid. Maatwerk, helemaal toegesneden op de klachten en het  lichaam van de patient.

 

Reguliere fysiotherapie, 4-ledig

  1. Onderzoek, bij een eerste behandeling wordt onderzoek gedaan
  2. Vervolgens fysische therapie
  3. Massagetherapie
  4. Bewegingstherapie