In 1999 ben ik afgestudeerd voor de "opleiding tot fysiotherapeut" en vervolgens geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapeuten. Dit verplicht de therapeuten om regelmatig bijscholing te volgen zodat zij op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de fysiotherapie. Voor u als patiënt kunt u daardoor rekenen op kwalitatief goede zorg.

 

BIG register

Het BIG-register is een officiële Nederlandse databank waarin erkende gezondheidswerkers zijn geregistreerd. Onder andere artsen, apothekers, fysiotherapeuten, psychologen, psychotherapeuten en tandartsen zijn in dit register opgenomen.

Alleen wie in het register staat ingeschreven is door de wet bevoegd deze beschermde titel te voeren. De deskundigheid van de geregistreerde beroepsbeoefenaren is hiermee voor iedereen herkenbaar. Fysiotherapeuten die in het BIG-register zijn ingeschreven dienen elke 5 jaar aan te tonen dat zij door middel van nascholing hun kennis op peil houden. Daarnaast dienen zij minimaal 8 uur per week hun beroep uit te oefenen om hun bevoegdheid te behouden.

Het BIG-inschrijfnummer wat aan iemand wordt toegekend, is een persoonlijk 11-cijferig nummer.
Mijn BIG-registratienummer is: 79051422804 

Meer weten over het BIG-register? Klik hier om de website van het BIG-register te bezoeken.

 

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie | KNGF

Al sinds 1889 behartigt het KNGF voor ruim 22.000 aangesloten fysiotherapeuten de belangen op beroepsinhoudelijk, sociaal-maatschappelijk en economisch gebied.

Het KNGF heeft als doel om voorwaarden te scheppen waardoor fysiotherapeutische zorg van goede kwaliteit gerealiseerd wordt. Deze is toegankelijk voor de gehele Nederlandse bevolking, met erkenning van de professionele deskundigheid van de fysiotherapeut.

Mijn KNGF-nummer is: 69964

Meer weten over het KNGF? Klik hier voor de website van het KNGF.