Looptraining kan een voorgeschreven behandelmethode zijn voor mensen met bijvoorbeeld etalage benen (claudicatio intermittens). Het idee hierachter is de vernauwing van de haarvaatjes in de benen te trainen waardoor de krampen die mensen ervaren verminderen. Door deze training zal de actieradius vergroot worden en klachten verminderen.

 

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Door de pijn bent u geneigd minder te bewegen waardoor de klachten alleen maar verergeren. De fysiotherapeut helpt u om in beweging te blijven en de problemen door etalagebenen te verminderen in uw dagelijkse leven. Samen streeft u naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid.

 

Looptraining

Doordat lopen pijn gaat doen, gaan veel mensen met etalagebenen op een andere, geforceerde manier lopen. Dit is bedoeld om klachten te vermijden, maar kost veel energie en is op den duur juist hinderlijk. Looptraining onder begeleiding van de fysiotherapeut blijkt daarom heel effectief te zijn. Onder deskundige begeleiding leert u de coördinatie verbeteren en u kunt steeds verder lopen zonder pijn.